άσε το email σου εδώ

Ομάδα Υποστήριξης

Ομάδα Υποστήριξης

To Patras Wine Club προσέλκυσε αρκετούς φίλους και λάτρεις του κρασιού και της γαστρονομίας κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του που με χαρά ενδιαφέρθηκαν ή και συμμετείχαν στις δραστηριότητές του. Αυτή η θετική διάθεση, μετατράπηκε σε ενδιαφέρον εμπλοκής και υποστήριξης στις δραστηριότητες του club που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που με όποιον τρόπο μπορούν θα συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση.

Αν θες και εσύ να συμμετέχεις με τον τρόπου σου σε αυτό το εγχείρημα, στείλε μας ένα email!


Οινολόγοι

Βασίλης Αποστολόπουλος

Είναι οινολόγος και τεχνολόγος ποτών, απόφοιτος του τμήματος οινολογίας του ΑΤΕΙ Αθηνών και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενήλικών . Εργάζεται σήμερα ως προϊστάμενος και υπεύθυνος οινολόγος του Ελαιοκομικού – Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Πατρών, όπου διετέλεσε οινολόγος από το 2015. Είναι καθηγητής Oινολογίας – Aμπελουργίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΠΑΤΡΑΣ από το 2017. Λειτουργεί οινολογικό εργαστήριο με έδρα το Αίγιο από το 2013 συνεχίζοντας την παράδοση της οικογένειας στον χώρο αυτό από το 1990. 

Τάσος Δροσιάδης

Ο Τάσος Δροσιάδης μετρά ήδη 28 τρύγους στο ενεργητικό του με τους 20 στις πλαγιές της Αιγιάλειας. Είναι σύμβουλος οινολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Οινολογίας ΤΕΙ Αθήνας, με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Dijon στην Βουργουνδία. Έχει λάβει μέρος ως κριτής στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, ενώ κατά την πορεία της καριέρας του έχει αναλάβει υπεύθυνος για την ανάπτυξη των κρασιών Άδολη Γη, Chardonnay Αντωνόπουλου (νυν Άναξ), Cabernet Νέα Δρυς, σειρά Ιδιωτική Συλλογή και συνεργατικά στην ανάπτυξη των: σειρά Μικρός Βοριάς, η σειρά ΙΑΝΟΣ, η σειρά ΜΙΤΟΣ αλλά και την επιτυχή πορεία του κλασσικού κρασιού ΑΣΠΡΟΛΙΘΙ, τα οποία έφεραν και βραβεύσεις.  Μερικά από τα οινοποιεία στα οποία έχει εργαστεί είναι Μπουτάρης, Ρούβαλης, Αμπελώνες Αντωνόπουλου, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος οινολόγος σε οινοποιεία της Αχαΐας και της Νεμέας, φέρνοντας και αρκετές βραβεύσεις για ορισμένες ετικέτες του Οινοποιείου Κανακάρη.

Παναγιώτης Γώτης

Aπόφοιτος της σχολής Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής καθώς και πιστοποιημένος Sommelier από την Genius in Gastronomy.  Ως οινολόγος έχει εργαστεί: στο οινολογικό εργαστήριο του Ε. Αθανασόπουλο, στο κτήμα Παλιόμυλος ως υπεύθυνος παραγωγής,  ενώ αυτήν την περίοδο εργάζεστε στην ΠΑΤΡΑΙΚΗ 1918. Έχει πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη σε διάφορες οινολογικές περιοχές (Μπορντό, Αλσατία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία) με στόχο την καλύτερη προσέγγιση οινολογικών τεχνικών αλλά και γευστικής τυπικότητας της εκάστοτε ποικιλίας και περιοχής.


Σύμβουλοι Σομελιέ

σομελιε νικος πολιτης

Νίκος Πολίτης

Ο Νίκος Πολίτης εργάζεται ως υπεύθυνος πωλήσεων Νοτίου Ελλάδος στην ΕΥ ΠΑΝ www.efpan.gr , εισαγωγική ισπανικών οίνων και δίκτυο διανομής οίνων και αποσταγμάτων. Είναι παράλληλα οινοχόος στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ‘’ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ’’ www.chefsclubofattica.com, Οινογράφος στο blog Hospitality Ambassadeurs www.hospitalityambassadeurs.com  και μέλος της κριτικής επιτροπής των OLYMP AWARDS. Εργάστηκε σε εταιρείες εξαγωγής ελληνικών κρασιών στην Κίνα ενώ απασχολήθηκε και στο τμήμα εξαγωγών του ιταλικού οινοποιείου CANTINA ROENO στην περιοχή Brentino Belluno της VERONA. Σπούδασε στο WSPC –Wine and Spirit Professional Center. 

.

christos katsigiannis

Χρήστος Κατσιγιάννης

Κάνοντας τις σπουδές μου στο τμήμα φυσικής στη Πάτρα δούλευα παράλληλα στην εστίαση, πάντα μου αρεσε η φιλοξενία και η άμεση εναλλαγή με τους καλεσμένους στα μαγαζιά που δούλευα. 

Όταν για πρώτη φορά ταξίδεψα στο Μπορντό και πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκα το St Emilion κατάλαβα αμέσως με τι ήθελα να ασχοληθώ στη ζωή μου. Ερωτεύτηκα το αμπέλι, το κρασί, το πάθος και το μεράκι των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτό τον κλάδο. 

Οπότε τελειώνοντας τις σπουδές μου στη Πάτρα μετακόμισα στο Μπορντό. Το πρώτο χρόνο δούλεψα σε ένα ελληνικό εστιατόριο και παράλληλα μάθαινα τη γλώσσα. Αμέσως μετά ξεκίνησα τις σπουδές μου σαν Sommelier και παράλληλα έκανα τη πρακτική μου σε ένα bistro – wine bar. 

Έμεινα εκεί για 2,5 χρόνια όπου κέρδισα πολύτιμες γνώσεις για τον γαλλικό και γενικότερα ευρωπαϊκό αμπελώνα. Αυτά τα χρόνια είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε αρκετές οινοποιητικές περιοχές στη Γαλλία να γνωρίσω οινοποιους και να εργαστώ κατά την περίοδο του τρύγου στην κοιλάδα του Ροδανού για το οινοποιείο Alain Graillot. 

Επόμενος στόχος ήταν να εργαστώ σε ένα γαστρονομικό εστιατόριο και να μάθω το υψηλότατου επιπέδου σέρβις. Το καλοκαίρι του 2021 έγινα μέλος της ομάδας του εμβληματικού εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη και είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον MW Γιάννη Καρακάση. Μια εξαιρετική εμπειρία που μου έδωσε βαθιές γνώσεις για τον Σαντορινιο αμπελώνα και για το σέρβις σε ένα fine dining εστιατόριο. 

Τώρα βρίσκομαι στις γαλλικές Άλπεις εργάζομαι σε ένα Ιταλικό εστιατόριο του οποίου το μενού έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Σεφ Simone Zanoni.

vasiliki-diamanti-consultant-sommelier

Βασιλική Διαμαντή

Κάτοχος διπλωμάτων WSET 
Level 3 Award in wines (WSPC Advanced Certificate in Wines and Spirits)
Level 2 / Level 1 Award in Wines and Spirits 

Η Βασιλική βρίσκεται στον χώρο της εστίασης από το 2010 σε διάφορα πόστα σέρβις και μπαρ. Η αγάπη της για το κρασί την οδήγησε σε εξειδικευμένη κατάρτιση από το διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό  WSET όπου κατάφερε να φτάσει μέχρι στιγμής στο πολύ απαιτητικό επίπεδο 3.

Έχει βρεθεί σε σημαντικά καταστήματα εστίασης της Πάτρας όπως το Kipos Garden και το Abbey Kitchen Bar-Restaurant, με το τελευταίο διάστημα να επιμελείται τις λίστες κρασιού και το ταιριασμα του με το φαγητό, και την σχετική εκπαίδευση του προσωπικού.

Από το 2021 και έπειτα βρίσκεται σε φημισμένα εστιατόρια του εξωτερικού, πάντα δίπλα στον κλάδο του κρασιού, για ένα διάστημα στο  Cucina Italian Restaurant, Ελβετία, Ζυρίχη, στο Baur’s Restaurant, Ελβετία, Ζυρίχη.


Head Chef

Χάρης Αξιώτης

Ο Χάρης Αξιώτης είναι απόφοιτος δυο σχολών μαγειρικής ενώ στο βιογραφικό του μετρά δυο μετάλλια σε διαγωνισμό μαγειρικής της wacs 2016 στη Μολδαβία. Έχει εργαστεί στο εξωτερικό ως consulting chef σε ελληνικά εστιατόρια σε Ολλανδία και Γερμανία. Διαθέτει δεκαετή εμπειρία σε διαφορά εστιατόρια της πρωτεύουσας, ενώ τώρα βρίσκεται στην Πάτρα ως συνεργάτης του Patras Wine Club και Chef της Miele Patras. Συνταγογραφεί σε διάφορα γαστρονομικά περιoδικά και online blogs ενώ διαθέτει και κανάλι στο Youtube. Αυτή την περίοδο είναι υπεύθυνος του τομέα γαστρονομίας στο ΙΕΚ Δελτα 360 Πάτρας και καθηγητής. Παράλληλα αποτελεί consulting chef σε πολλά εστιατόρια της πόλης ενώ είναι και συνεργάτης της εταιρείας εξαγωγών εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Sparta Gourmet.


Spirits & Cocktail Expert

argiris selimas

Αργύρης Σελιμάς

Ο Αργύρης Σελιμάς είναι γεννημένος στην Πάτρα το 1985. Στα 18,  παράλληλα με τις σπουδές στο τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων Πάτρας, ξεκίνησε να εργάζεται στον κλάδο της εστίασης περνώντας από διάφορα πόστα, το μπαρ όμως ήταν αυτό που πάντα τον γοήτευε. Στην πορεία εμπνεύστηκε από “σωστούς” ανθρώπους και μέσα από το μεγάλο του ενδιαφέρον για τα κοκτέιλ και τα αποστάγματα κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση σε διαγωνισμό Bloody Mary παίρνοντας τον τίτλο του Chase Βrand Ambassador για την Ελλάδα! Είναι πτυχιούχος του WSET level 2 στα αποστάγματα και WSET Level 1 στο κρασί. Θα τον βρείτε στο Αbbey Cocktail Κitchen Bar στην Πάτρα όπου εργάζεται ως bar manager έπειτα από μια επιτυχημένη συνεργασία ετών.


Hospitality Expert

lina pantzartzidou

Λίνα Μπαντζαρτζίδου

Η Λίνα Μπαντζαρτζίδου δηλώνει hardcore fan του Patras Wine Club και της γαστρονομίας. Εξειδικεύεται στο private dinning και στην Ασιατική κουζίνα έχοντας θητεία αρκετών χρόνων στην Ιαπωνία, και είναι πάντα δίπλα μας για να βοηθήσει υποδεχόμενη ομιλητές και καλεσμένους.


F&B Manager

Ευθύμης Ανδριόπουλος

Γεννημένος το 1976. Κάτοχος πτυχίου της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης στον τομέα Ξενοδοχειακής – Εστιατοριακης Τεχνικής, Diploma in Hospitality and Tourism Management του Manchester College of Arts and Technology και Associate Degree in Hospitality Administration της Glion Hotel School, Switzerland.
 
Έχει εργασθεί από το 1996 σε πλήθος τμημάτων του ξενοδοχειακού χώρου (ρεσεψιόν, κρατήσεις κλπ), με κύρια εξειδίκευση τα περισσότερα χρόνια στο χώρο των τροφίμων και ποτών (εστιατόριο, μπάρ, τροφοδοσία, αγορές). Παράλληλα με το έργο του, ασχολείται ενίοτε με την εκπαίδευση και καθοδήγηση επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης και η αγάπη του για το κρασί τον έφερε στο Patras Wine Club δηλώνοντας πάντα παρόν στην υποστήριξη σε ότι χρειαστεί.


Wine Tours & Exports

Laura Kaikaryte Moysidou

Η Λάουρα κατάγεται από την Λιθουανία αλλά τα τελευταία χρόνια ζεί στην Πάτρα. Έχει αγαπήσει τον τόπο και τα προϊόντα του και για αυτό ασχολείται με τις εξαγωγές τους, ενώ παράλληλα διαθέτει και υπηρεσίες γαστρονομικού τουρισμού για την Δυτική Ελλάδα, με οργανωμένες αποδράσεις και μοναδικές εμπειρίες.


Beer Expert

Στην ομάδα του Patras Wine Club εντάσσεται και beer expert. 


Fanatic Members

Φρόσω Χρονοπούλου

Η Φρόσω Χρονοπούλου δηλώνει hardcore fan του Patras Wine Club, και με την πολυετή σχεδόν 20 ετή εμπειρία της στις πωλήσεις κρασιού (Metaxa, Κτήμα Γράμψα, Κτήμα Μπριντζίκη, Οινοποιητική Μονεμβασιάς) είναι πάντα δίπλα μας, με τις συμβουλές της αλλά και αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο με πρόσωπα στον γαστρονομικό και οινικό χάρτη της χώρας.

Παναγιώτης Σοϊλεμεζίδης

Ο Παναγιώτης Σοϊλεμετίδης βρίσκεται στον χώρο της εστίασης αρκετά χρόνια με σπουδές στη le monde και στο WSPC και αγαπάει πολύ το κρασί και επισκέπτεται συχνά οινοποιεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βρίσκεται πίσω από πολλά γνωστά σημεία εστίασης στην Πάτρα, όπως την παλιά Πάρωδο, το Barron Rouse, τo Estate, το μπακάλικο Εδώδιμα Αποικιακά, την Ετικέτα, το Αμπάριζα και το Υποβρύχιο Βανίλια.

Μιχάλης Τομοποσίδης

Ο Μιχάλης Τομοποσίδης βρίσκεται βρίσκεται αρκετά χρόνια στον χώρο της εστίασης, και ξεκίνησε με την εμπλοκή του στον κλάδο, σε διάσημα εστιατόρια της Μυκόνου. Επιστρέφοντας στην Πάτρα δημιούργησε το νεωτεριστικό εστιατόριο Tomo’s Open Kitchen Bar με την εξελικτική κουζίνα, αγαπάει πολύ το κρασί και συχνά επισκέπτεται οινοποιεία στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα έχει δημιουργήσει το Ostria και το Δεξαμενές 22.

Θες και εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα;

Αν θές και εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα υποστήρηξης τότε στείλε μας ένα email στο yiamas@patraswineclub.gr