άσε το email σου εδώ

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2019

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2019

30,31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

30/08 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 
19:00-20:00μμ.
Μυθολογική αφήγηση: Ηρακλής και ηρωικοί μύθοι, 20-25 άτομα
Συνδιοργάνωση Κτήμα Ράπτη – Venikos.

31/08 ΣΑΒΒΑΤΟ
 
Όλη την μέρα του Σαββάτου θα γίνονται ξεναγήσεις στους χώρους του οινοποιείου και γευσιγνωσίες των κρασιών του Κτήματος με συνοδευτικά εδέσματα βασισμένα στα φρούτα που θα επιμελείται για μας ο φίλος πια του κτήματος #Γιώργο Τσελώνη “pastry chef “ & το «Γλυκίν Βραστόν».

Παράλληλα στο οινοποιείο μας έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τα καλλυντικά της #Miss Nana Wolves έχοντας ως βάση τα φυσικά εκχυλίσματα αμπελιού, το σταφυλέλαιο, τις βιταμίνες, τις πολυφαινόλες και τις αντιοξειδωτικές τους ικανότητες. Η Νανά Λύκου μια δυναμική γυναίκα του κρασιού, σύζυγος του Απόστολου Λύκου και ενεργό μέλος του #Lykos winery στην Εύβοια.

Ο Χρήστος Λάζαρης #Vines-art με τα μοναδικά κοσμήματα φτιαγμένα από κλήματα αμπελιού και διακοσμημένα με ημιπολύτιμους λίθους. Πραγματικά αριστουργήματα φτιαγμένα από τον Νεμεάτη Χρήστο θα ομορφύνουν τον χώρο μας .

Μαζί μας επίσης, και εντός θέματος, η εταιρεία #GojiSpirit με έδρα το Βραχάτι Κορινθίας .
Η Ελληνική εταιρεια Goji Spirit μας δίνει 9 τρόπους για να αγαπήσουμε τα γκότζι μπέρις…

12:00μμ. – 13:00μμ. & 16:00μμ – 17:00μμ
Ο Γιωργος Τσελώνης θα μας παρασκευάσει #smoothies με κρασί στα πλαίσια της θεματικής μας ενότητας «Κρασί & φρούτα».

14:00μμ-16:00μμ η κεντρική μας γευσιγνωσία με θέμα «Κρασί & φρούτα»
Επιμέλεια: Ράπτη Ελένη & Νατάσα Λιβανού.

18:00-το τέλος της βραδιάς, μοναδικά cocktails με βάσει το αγαπημένο μας τσίπουρο «Νταραίος» από την όμορφη Κυπαρισσία.
Μια άλλη δραστήρια γυναίκα η αποσταγματοποιός Ειρήνη Θεοδωροπούλου ,με πολύ αγάπη και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με το απόσταγμα και έχει καταφέρει να δημιουργήσει αποστάγματα με διεθνής βραβεύσεις.

10:00μμ η μουσική μας βραδιά ξεκινά και στη σκηνή ανεβαίνουν ο Γιάννης Βαρδής και ο Γιώργος Λιανός μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής του τη συνέχεια της διασκέδασης θα πάρει ο DJ Takis Nakis. Ο φίλος για εμάς Τάκης και καταξιωμένος DJ των Αθηνών θα φροντίσει για την συνέχεια όπως αυτός ξέρει….


Κυριακή 1/09
 
11:30πμ. WINE SURVIVOR
Μικροί και μεγάλοι …… διασκεδαστικές δοκιμασίες με πρωταγωνιστή το σταφύλι θα μας δώσουν την ευκαιρία να περάσουμε μια όμορφη Κυριακή στο Κτήμα μας .
Ποιοι θα είναι οι Wine Survivors 2019?
Εκπλήξεις και δώρα για τους νικητές.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

———————-

Κτήμα Γκόφα.

Αναλυτικό Πρόγραμμα.

31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου ανοίγουμε τις πόρτες του Κτήματος για όλους τους φίλους και σας περιμένουμε για μυθικές γευστικές δοκιμές αλλά και πολλά πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ώρα 12:00-19:00 γευστική δοκιμή των κρασιών του κτήματος.
Ώρα 13:00 MYTHIC RIVER PARTY. Το καθιερωμένο πλέον ημερήσιο party δίπλα στον μυθικό ποταμό Ασωπό με BBQ νοστιμιές, LIVE μουσική με τους 1 Χαρά και 2 Κορμάρες και ELECTRALAND THE BAND θα σας κρατούν συντροφιά μέχρι της 21:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 12:00-18:00 γευστική δοκιμή των κρασιών του κτήματος.
Ώρα 13:00-17:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της τέχνης της κεραμικής στον τροχό από τον κεραμιστα Ηλία Λιανο. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο θα χρωματίσουν τα αντικείμενα και θα κληθούν να γίνουν Διόνυσοι με την εικαστικό Κατερίνα Στρατακου απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Κτήμα Γαία.

Αναλυτικό πρόγραμμα.

Στις Μεγάλες Ημέρες Νεμέας το οινοποιείο θα είναι ανοικτό και θα πραγματοποιεί γευσιγνωσίες το Σάββατο 31/08 και την Κυριακή 01/09 από τις 10:00 ως τις 18:00 το απόγευμα.

Ως παράλληλη εκδήλωση η Γαία θα πραγματοποιήσει τυφλή γευσιγνωσία 2 κρασιών, Το Monograph Αγιωργίτικο και το Monograph Αγιωργίτικο/Syrah. Όποια παρέα μπορέσει να βρει ποιο από τα δυο κρασιά έχει μέσα το Syrah θα κερδίζει μια φιάλη Monograph Αγιωργίτικο/Syrah (1 φιάλη ανα 4 άτομα)

Οι ώρες που θα πραγματοποιηθεί το blind tasting είναι ορισμένες στις 11:00, 14:30 και 16:00 και για τις δύο ημέρες Σάββατο 31/08 και Κυριακή 01/09.

Κτήμα Σκούρα.

Αναλυτικό πρόγραμμα.

“Taste the art of Greece”
Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2019
31 Αυγούστου- 1 Σεπτεμβρίου

Σάββατο 31 Αυγούστου

10.30 – 18.30 Το Κτήμα Σκούρα θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και θα προσφέρει γευσιγνωσίες στα λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά του, σε νέες και παλαιές εσοδειές, ενώ ανα μια ώρα θα προσφέρονται ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις. Η ημέρα θα πλαισιωθεί μουσικά υπο τους ήχους της φυσαρμόνικας του Κωνσταντίνου Δελογιάννη.
19.00 Όλοι οι επισκέπτες θα προσέλθουν στο κελάρι για να γίνει η παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ και του προέδρου της κ.Άγι Πιστιόλα
19.30 Βραδιά όπερας στον βαρελώνα του οινοποιείου με τη σοπράνο Ειρήνη Τζαμτζή και τον πιανίστα Κώστα Γιαξόγλου, σε συνδιοργάνωση με την εταιρία United We Fly
20.30 Δεξίωση στη βεράντα του οινοποιείου με προϊόντα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΣ με θέα στον αμπελώνα μας

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου
10.30-18.00

Το Κτήμα Σκούρα θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και θα προσφέρει γευσιγνωσίες στα λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά του, σε νέες και παλαιές εσοδειές, ενώ ανα μια ώρα θα προσφέρονται ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις.
Ο σκιτσογράφος Κώστας Βούλγαρης θα είναι μαζί μας για να σκιτσάρει τους επισκέπτες, ενώ η ημέρα θα πλαισιωθεί μουσικά υπο τους ήχους της φυσαρμόνικας του Κωνσταντίνου Δελογιάννη.
Το τραπέζι του πινγκ πονγκ θα είναι διαθέσιμο για τους φίλους του αθλήματος.

Koroniotis Winery


Σάββατο 31/8 από τις 12.00-23.00 και Κυριακή 1/9 από τις 12.00-20.00.Το οινοποιείο σας περιμένει για να γιορτάσουμε τον τρύγο, το αγιωργίτικο, και να γευτούμε τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος με την ψυχή μας και με όλες μας τις αισθήσεις μέσα από…
#FOOD #ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ #ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ #ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ #ΠΡΟΒΟΛΕΣ #ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ #GRAFITI #LIVE SOUL ΜΠΑΝΤΕΣ #DJ_MUSIC
εικαστικός Βασιλική Σαγκιώτη Εικαστική εγκατάσταση ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΑΜΠΕΛΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο, 31 Σεπτεμβρίου 2019

12:00 – 16:00:

 «Ξεναγήσεις – Γευσιγνωσίες»

Το οινοποιείο θα παραμείνει ανοιχτό και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, προβολές και γευσιγνωσίες των κρασιών του οινοποιείου από τον οινοποιό Κυριάκο Κορωνιώτη

16.30-18.30

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ  SIDEWAYS (Πλαγίως) /   Κομεντί 2004,124΄

 «Sideways» είναι μια ταινία ΓΙΑ το κρασί. Όταν ο Miles και ο Jack πηγαίνουν στα οινοποιεία της Καλιφόρνια για να γιορτάσουν για μια τελευταία φορά πριν παντρευτεί ο Jack, τότε… πραγματικά ξεσαλώνουν. Η τεράστια ποσότητα κρασιού που καταναλώνεται στην ταινία θα σας κάνει σίγουρα, να θέλετε να ακολουθήσετε τα χνάρια του Miles και του Jack στην Καλιφόρνια και να τεστάρετε τις αντοχές σας στο κρασί…

19.00-21.00

Χάρης Τζαννής/  3sixty Nafplio/ Taste 3 nafplio /Mediterraneo nafplio/Tyrokomeio Katsouli /…….Σεπτέμβριος 2019| Μεγάλες Μέρες της Νεμέας.

Παρουσίαση: Πώς θα συνδυάζουμε σωστά φαγητό και κρασί? οι βασικοί κανόνες .

Ο Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας και πιστοποιημένος wine pro, μας εισάγει στον μαγικό κόσμο της γευστικής αρμονίας με απλά παραδείγματα και τεχνικές που θα διευκολύνουν την επιλογή μας.

Η γευστική αρμονία αποτελεί την επιτομή της σύγχρονης γαστρονομίας και μια από τις πτυχές της είναι η σωστή επιλογή κρασιού που θα συνοδεύσει ένα γεύμα ή ένα δείπνο. Το ταίριασμα αυτό μπορεί να απογειώσει ή να αποδυναμώσει μια γεύση γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους βασικούς κανόνες και τα μυστικά της γευστικής αρμονίας

Θα βρίσκεται στη διάθεσή σας το ελληνικό μπουφέ με διαφορετικά είδη τοπικών τυριών, λαχταριστά κρεατάκια και ορεκτικά , για γευστικά παντρέματα οίνων και ελληνικών γεύσεων.

Αναπάντεχα ταιριαστά σοκολάτες και αποξηραμένα φρούτα με κρασί.

Στο οινοποιείο Κορωνιώτη κατά τη διάρκεια των Μεγάλων Ημερών Νεμέας οργανώνουμε γευστικές εμπειρίες, καθώς κάθε ποτήρι από τα κρασιά μας αποκτά το δικό του ταίρι.

κράτηση θέσης στο τηλέφωνο:6981279049

είσοδος ελεύθερη

21.00-23.00

LIVE SOUL MUSIC/Marianna Seas & The soul Within!

Στον αμπελώνα του οινοποιείου!

 Μία μουσική παράσταση με βάση την σύγχρονη soul σε ένα καταπληκτικό, δυναμικό και από την ψυχή live με Rnb χαρακτήρα.

Πέντε εξαιρετικοί καλλιτέχνες γνωστοί στο μουσικό κόσμο και το αθηναϊκό κοινό συνωμοτούν μαζί της σε έναν μουσικό δρόμο αγαπημένων, αλλά και αυθεντικών τραγουδιών.

Γιατί η Rhythm and Blues ξυπνάει την αισιοδοξία που έχει μέσα της η ψυχή, σε κάνει να ερωτεύεσαι βαθιά και να χορεύεις με αγάπη.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

12:00 – 20:00:

Μπορείτε να μάθετε πολλά για το κρασί!

 «Ξεναγήσεις – Γευσιγνωσίες»

Οι παρουσιάσεις και ο γευστικές δοκιμές κρασιών γίνονται με διαδραστικό τρόπο από τον ίδιο τον οινοποιό Κυριάκο Κορωνιώτη και πάντα με συνοδευτικά fingerfood και μπουφέ.

16.00-18.00

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ  Mondovino (2004)

Και τώρα κάτι λίγο διαφορετικό. Με την επίσκεψή σε αμπέλια της Γαλλίας, της Καλιφόρνιας, της Ιταλίας και της Νέας Υόρκης, η ταινία του Nossiter εξετάζει τι σημαίνει «παγκόσμιο» πραγματικά για το διεθνές εμπόριο κρασιού, με την αποψίλωση των δασών και τις πολιτικές εντάσεις μεταξύ μεγάλων επιχειρήσεων και ανεξάρτητων εταιρειών να εμφανίζονται ως βασικά θέματα.(ΠΗΓΉ:OINOS and more..)

Με χαρά σας περιμένουμε γιατί το κρασί είναι η ψυχή μας!

είσοδος ελεύθερη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ /ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ στο τηλέφωνο:6981279049

Κτήμα Παλυβού

Σάββατο 31 Αυγούστου

12:00-13:00 Meat and Grill stories.
Με χαρά θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να γευτούμε την τέχνη του ψησίματος live από την πρώτη Master Grill Chef Μυρσίνη Λαμπράκη όπου θα βρίσκεται όλη μέρα μαζί μας για να μας μεθύσει γευστικά και να μας μυήσει στα μυστικά του σωστού Street Food .
*Μετά τις 18:00 θα μπορείτε να επιλέξετε και να γευτείτε μαζί με ένα ποτήρι από το αγαπημένο σας κρασί, τις ψητές λιχουδιές που θα αργοψήνονται από νωρίς μπροστά σας.

13:30 – 14:30
Τι θα λέγατε για ένα παγωτό ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ, ένα παγωτό ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟ ή ένα παγωτό Κτήμα Παλυβού ΝΕΜΕΑ ;
Ο Γνωστός σε όλους μας PASTRY CHEF Διονύσης Αλέρτας δέχτηκε την πρόκληση και την πρόσκληση και δημιουργεί αποκλειστικά για μας 3 νέες γεύσεις ΠΑΓΩΤΟΥ με βασικό υλικό τις 3 ετικέτες του κτήματος όπου και θα μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.
13:30-14:30 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από τον ίδιο, σεμινάριο παρασκευής του πιο νόστιμου παγωτού.

15:00-17:00
Ο καταξιωμένος φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης μεταφέρει το studio του “Say Cheese” στο ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ.
Γίνε και εσύ ο καλύτερος wine&food influencer μέσα από ένα workshop φωτογραφίας με μοντέρνο και ελκυστικό χαρακτήρα δημιουργώντας λαχταριστές και επιβλητικές φωτογραφίες με μια διαφορετική ματιά. Η καλύτερη λήψη θα κερδίσει μια φιάλη La Vie en Rose Magnum (1,5 lt.)

12:00-13:30 & 17:00-18:30 ‘’Σεμινάριο Riedel’’
Γευσιγνωσία κρασιού στα διάσημα ποτήρια Riedel από τον Γιώργο Λούκα, sommelier και Brand ambassador της Riedel.
Η μαγεία της ανάδειξης του κρασιού μέσα από το σωστό ποτήρι.
Πως αντιδρά άραγε το Αγιωργίτικο μας σε διαφορετικά είδη ποτηριών;
Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει και θα σας εντυπωσιάσει .
(θα υπάρξει σειρά προτεραιότητας – μέγιστος αριθμός ατόμων 25 άτομα – δηλώστε συμμετοχή στο +30 6943069169 – Υπεύθυνες κρατήσεων Κα Σελάμη και Κα Ρηγάκη)
**** ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ****

17:00-20:00 Bee Creative
O Global Brand Ambassador for Casa Cuervo Στέλιος Παπαδόπουλος μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον workshop σας μυεί στη φιλοσοφία των cocktails και σας δείχνει τον τρόπο πώς να δημιουργήσετε μόνοι σας το δικό σας cocktail με βάση το κρασί.
Ο Στέλιος Παπαδόπουλος είναι ΔIEΘNHΣ ANAΓNΩPIΣMENOΣ Bartender KAI O MONOΣ ANAΓNΩPIΣMENOΣ MH MEΞIKANOΣ Tequila expert ΣTOΝ KOΣMO.

21:30 Με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα και υποδεχόμαστε την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους μουσικούς της για να μας συνεπάρει σε ένα μουσικό ταξίδι κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αρχαίας Νεμέας.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

10.00 -12.00
Μικροί και μεγάλοι χωριζόμαστε σε 2 γκρουπ, πηγαίνουμε στον αμπελώνα και γινόμαστε και φέτος οι ΤΡΥΓHΤΕΣ του Κτήματος Παλυβού, ύστερα ακολουθούμε την ΙΩΑΝΝΑ – συντονίστρια του τρύγου, για να μεταφερθούμε στο πατητήρι… και η γιορτή του τρύγου ξεκινά με το πάτημα των σταφυλιών μέχρι να πάρουμε τον πιο ζουμερό μούστο.

12.00 -14.00 PALIVOS Colour Day Festival
Η γιορτή των χρωμάτων και της μουσικής έρχεται στο Κτήμα Παλυβού για να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της και να κλείσει τη φετινή διήμερη γιορτή με τον πιο χαρούμενο και διασκεδαστικό τρόπο. Με πρωταγωνιστές τη μουσική, το ΧΟΡΟ και τα ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ του ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟΥ. μικροί & μεγάλοι τσαλακωνόμαστε, λερωνόμαστε και γινόμαστε όλοι παιδιά παίζοντας με τα χρώματα.
Παρουσιάζει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Οινοποιείο Μπαραφάκα

Το Οινοποιείο Μπαραφάκα σας καλωσορίζει στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2019.

Αρπάξτε το ποτήρι σας και ακολουθήστε μας σε μια ιεροτελεστία αρωμάτων, γεύσεων & εμπειριών!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

– Ολοήμερες ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες των κρασιών μας

Ο ίδιος ο παραγωγός Xristos Barafakas θα είναι εκεί να σας ξεναγήσει στο οινοποιείο του, να σας προσφέρει τα κρασιά του για δοκιμή, να σας εξηγήσει την ιστορία και την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από κάθε φιάλη και να μοιραστεί μαζί σας κάποια από τα δικά του μυστικά…

– Έκθεση Βιβλίου: Τα βιβλία της Σταυρούλας Κουράκου στις “Εκδόσεις του Φοίνικα”

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να προμηθευτείτε τα βιβλία της “Κυράς των Αμπελιών”  Σταυρούλας Κουράκου που έχει εκδώσει στις “Εκδόσεις του Φοίνικα” τα τελευταία χρόνια (ανάμεσα τους το βιβλίο ΝΕΜΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΙΝΟΠΕΔΙΟ, αφιερωμένο στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας και το αγιωργίτικο).

13:00 – 14:00 μμ Αφήγηση παραμυθιών με ζωντανή μουσική

Η Βιργινία Κοκκίνου- Virginia Red (αφηγήτρια) και ο Γιάννης Ανθόπουλος (μουσικός) με τέσσερα παραδοσιακά παραμύθια, θα σας μεταφέρουν σ’ έναν κόσμο όπου όλα είναι δυνατά. Μία πριγκίπισσα δεν θέλει να παντρευτεί και όρο παράξενο θα βάλει… Ένα βασιλιάς ψείρα στα γένια του θα βρει που θα γίνει αφορμή την κόρη του να χάσει, και ποιος θα του την βρει; Ένα φασόλι θέλει λέει να γυρίσει τον κόσμο όλο και μια κατσαρίδα να παντρευτεί. Κι όλα αυτά μαγειρεμένα με μπόλικη μουσική κάνουν την τέλεια συνταγή. Βέβαια από όλα αυτά….δεν θα μπορούσε να λείπει και το λιοντάρι που έκανε τούτο τον τόπο ξακουστό!

Για ηλικίες από 5 εώς 105. Οπότε μικροί, μεγάλοι, μην διστάσετε να συμμετάσχετε! 

Από τις 20:00 και μετά το πάρτυ ξεκινάει!

Cocktail party

Oι cocktail experts Panagiotis Fragkos (brand ambassador Fabbri 1905, instructor Bar Academy, συνεργάτης ΒΣ Καρούλιας) και ο Argiris Selimas (head bartender του Abbey Kitchen Bar στην Πάτρα) θα σας ξεδιψάσουν με δροσερά και ευφάνταστα cocktails με βασικό υλικό, τι άλλο, τα κρασιά του οινοποιείου μας!

Paprica Bouat Band LIVE

Ένα ιδιαίτερο μουσικό event που συνδυάζει valkan ήχους, latin, μπαλάντες και παλιά αγαπημένα λαϊκά τραγούδια με άρωμα swing. Πέντε αξιόλογοι μουσικοί από την Πάτρα, ενώνουν τις μουσικές τους, μαζί με πολύ φαντασία και πικάντικη διάθεση και δημιουργούν μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, ένα σχεδόν μυστηριακό μουσικό πάντρεμα που έχει σαν τελικό αποτέλεσμα ένα απόλυτα διασκεδαστικό και ξεσηκωτικό live!

Σας προσκαλούμε να τους απολαύσουμε μαζί!

  • Σταύρος Δημόπουλος / κιθάρα, φωνή
  • Ρούλα Ζαγορίτη / φωνή
  • Χριστόφορος Τσακανίκας / σαξόφωνο
  • Τάκης Σμυρίλιος / κρουστά
  • Λεωνίδας Σόμπολας / πιάνο
  • Guest : Γεράσιμος Κολοβός – μπουζούκι

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

– Ολοήμερες ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες των κρασιών μας.

Ο ίδιος ο παραγωγός Χρήστος Μπαραφάκας θα είναι εκεί να σας ξεναγήσει στο οινοποιείο του, να σας προσφέρει τα κρασιά του για δοκιμή, να σας εξηγήσει την ιστορία και την φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από κάθε φιάλη και να μοιραστεί μαζί σας κάποια από τα δικά του μυστικά!

– Food & Wine Pairing seminar με τον Ανδρέα Ματθίδη.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων Andreas Matthidis Aiws, συνεπής στο ραντεβού του με το οινοποιείο μας όπως κάθε χρόνο, ηγείται ενός δελεαστικού σεμιναρίου με γευσιγνωστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν 5 διαφορετικά κρασιά του οινοποιείου και θα συνδυαστούν με 5 διαφορετικές γαστρονομικές προτάσεις που θα έχουν την καλύτερη δυνατή γευστική αρμονία.

Είναι σίγουρο ότι θα το πετύχουν με τη βοήθεια του Αντρέα Ματθίδη, ο οποίος θα τους οδηγήσει με τις γνώσεις του και την εμπειρία του στην σωστή επιλογή!

Ο chef Kostas Babalikis από το Εστιατόριο Αλμυρίκι επιμελείται μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για το φαγητό που θα σας σερβιριστεί, βάζει τη δική του δημιουργική πινελιά και φαντασία, διατηρώντας προσεκτικά τις γευστικές ισορροπίες. Ενώ ο pastry chef Γεωργιος Τσελωνης από το Γλυκύν Βραστόν σας ‘’φυλάει’’ μια γλυκιά έκπληξη.

(Περιορισμένες θέσεις – Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας- Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948054101)

-Έκθεση Βιβλίου: Τα βιβλία της Σταυρούλας Κουράκου στις “Εκδόσεις του Φοίνικα”

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να προμηθευτείτε τα βιβλία της “Κυράς των Αμπελιών”  Σταυρούλας Κουράκου που έχει εκδώσει στις “Εκδόσεις του Φοίνικα” τα τελευταία χρόνια (ανάμεσα τους το βιβλίο ΝΕΜΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΙΝΟΠΕΔΙΟ, αφιερωμένο στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας και το αγιωργίτικο).

Οινοποιείο Λαφαζάνης

Για 15η χρονιά η ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ανοίγει τις πόρτες της και σας προσκαλεί το Σάββατο 31 Αυγούστου & την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, στην πρωτεύουσα της πιο φημισμένης ποικιλίας της περιοχής, του ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟΥ!

Οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου θα παραμείνουν ανοιχτές από το πρωί στις 10:00 έως το απόγευμα στις 19:00 και θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ξεναγήσεις & γευσιγνωσίες όλης της γκάμας των κρασιών και των αποσταγμάτων του κτήματος.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, σας προκαλούμε όλους, να δοκιμάσετε τα ξακουστά κρασιά ΠΟΠ ΝΕΜΕΑΣ, να επισκεφθείτε τους αμπελώνες τους και να γνωρίστε από κοντά τους τρόπους οινοποίησης τους.

Η είσοδος ελεύθερη!

Κτήμα Νικολάου

Σάββατο 31 Αυγούστου, 21.00, βραδιά Tango Milonga

Κτήμα Αναγέννηση

Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κτήμα Αναγέννηση καλεί όλους τους φίλους του και το οινόφιλο κοινό να γιορτάσουμε μαζί τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 31 Αυγούστου

10:00 – 18:00

Το Κτήμα Αναγέννηση θα προσφέρει ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου καθώς επίσης και στο κελάρι όπου φυλάσσονται τα βαρέλια και τα παλαιωμένα κρασιά του κτήματος.Οι επισκέπτες στη συνέχεια μπορούν να περάσουν στο χώρο γευσιγνωσίας όπου θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα τα κρασιά, φρέσκα και παλαιωμένα.

19:30 – 21:30

Master Class

Οι επισκέπτες μπορούν να παρευρεθούν σε ένα master class, όπου θα αναπτύξουμε όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιούμε στην καλλιέργεια και την οινοποίηση. Θα μάθουμε πως αυτές εφαρμόζονται και αποτυπώνονται στα προϊόντα μας. Το μάθημα θα καταλήξει σε μια Κάθετη Γευσιγνωσία έξι διαφορετικών “RESERVE NEMEA” από το 2006 έως και το 2012. Πρωταγωνιστής η #ΝΕΜΕΑ και το #ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ . Την παρουσίαση θα την κάνει ο οινοποιός και ιδιοκτήτης του κτήματος Τάσος Ξύδης.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

10:00 – 18:00

Το Κτήμα Αναγέννηση θα ανοίξει τις πόρτες του στο οινόφιλο κοινό και θα προσφέρει ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και γευσιγνωσίες σε όλα τα κρασιά του κτήματος.
E-mail: info@anagennisiwines.gr
www.anagennisiwines.gr
Tel. +30 6977249218

Κτήμα Μπαιρακτάτης

Μεγάλες μέρες Νεμέας:

31/8 και 1/9

Σας περιμένουμε στις εγκαταστάσεις μας, καθώς όλες οι ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες θα γίνονται ΔΩΡΕΑΝ από το εκπαιδευμένο προσωπικό μας, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα δοκιμής παλαιών ετικετών της σειράς Νεμέα Μονόλιθος (2015 και πριν).

Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο 31/8, 9:00-20:00

Κυριακή 1/9, 9:00-20:00

Κτήμα Νεμειον

Σας περιμένουμε όλους κοντά μας, το τριήμερο  30 – 31 Aυγούστου & 1  Σεπτεμβρίου 2019 στην καθιερωμένη πλέον εκδήλωση «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας»,  στο οινοποιείο μας «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ», στη Νεμέα (Θέση Καρφοξυλιά, www.nemeionestate.gr).

Όλο το τριήμερο από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. απολαύστε :

  •         γευστικές δοκιμές όλων των κρασιών τόσο του Κτήματος Νέμειον όσο και του Κτήματος Βασιλείου

•           ξεναγήσεις, ανά ώρα, στον αμπελώνα, στις εγκαταστάσεις και στις διαδικασίες παραγωγής του οινοποιείου

•           έκθεση βιβλίων οίνου και διατροφής γνωστών συγγραφέων του χώρου

Ειδικές τιμές στα αξεσουάρ, τα βιβλία και τους οίνους του Κτήματος Βασιλείου και του Κτήματος Νέμειον.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

Οινοποιείο Λαυκιώτη

To Οινοποιείο Λαυκιώτη στις Αρχαίες Κλεωνές σας περιμένει και φέτος να γιορτάσετε μαζί τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2019.

Σάββατο 31/08/19 από 10:30πμ έως 11:30μμ και Κυριακή 01/09/18 από 10:30πμ έως 5:30μμ το Οινοποιείο θα είναι ανοιχτό για τους οινόφιλους επισκέπτες να ξεναγηθούν, να δοκιμάσουν ξεχωριστά κρασιά και να γνωριστούν με τους ανθρώπους του οινοποιείου που τους υποδέχονται με φιλόξενη πάντα διάθεση.

Οινοποιείο Καραμήτσος

«Οίνος, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Ψυχαγωγία»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Οινοποιείο Καραμήτσος σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας, τη γιορτή που έγινε θεσμός για την περιοχή της Νεμέας αλλά και για το Οινοποιείο Καραμήτσος.

Οι Μεγάλες Ημέρες Νεμέας διοργανώνονται προς τιμήν του αγιωργίτικου, μία από τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες, μία πολύ δυναμική αλλά και πολύ φημισμένη ποικιλία σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Όλες τις ημέρες θα πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες των κρασιών μας και ξεναγήσεις στους χώρους του Οινοποιείου.

• Παρασκευή 30 Αυγούστου

……………………………………….

 10:00 Ανοίγουν οι Πόρτες

 21:00 Σας προσκαλούμε σε δείπνο στη Βεράντα του Οινοποιείου μας, να δοκιμάσουμε τα κρασιά μας και να συζητήσουμε για τη φετινή οινική χρονιά.

 22:00 Karaoke Party!!

• Σάββατο 31 Αυγούστου

……………………………………….

10:00 Ανοίγουν οι Πόρτες

10:30 Οι μικροί μας φίλοι πατάνε σταφύλια… όπως παλιά!! Μαθαίνοντας από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του οίνου από τον τρύγο μέχρι και την εμφιάλωση!!!

 12:30 Έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε τον Αργύρη Καμπούρη, ο οποίος θα μας μιλήσει για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή μας αλλά φυσικά και για τη μεγάλη του αγάπη το μπάσκετ!!

 22:00 Η μοναδική Κωνσταντίνα Πάλλα θα είναι ξανά μαζί μας για μία ξεχωριστή μουσική βραδιά κάτω από τα αστέρια γεμάτη μουσική και καλό κρασί!!

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παραδοσιακό  γλέντι με ζωντανή μουσική ορχήστρα!!

Μαζί μας θα είναι και ο πανελλήνιος σύλλογος στήριξης αλληλεγγύης – προστασίας καρκινοπαθών παιδιών, “ΑΓΑΠΗ”

• Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου

……………………………………….

10:00 Ανοίγουν οι Πόρτες

10:30 Ξεκινάμε την ημέρα μας με Τοξοβολία, ο Βαγγέλης Γριβάκης, προπονητής τοξοβολίας, θα είναι κοντά μας για να μας εκπαιδεύσει στο άθλημα!

 12:00 Σεμινάριο γευσιγνωσίας από τον οινολόγο και καθηγητή του τμήματος Sommelier του ΚΕΔΙΒΙΜ του διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος στο τμήμα οινολογίας Φραγκίσκο Παπαγεωργίου.

 14:00 Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από την Πόπη Γεωργοπούλου, MSc Μουσειολόγος – Μουσειοπαραγωγός για την οινοπαραγωγική διαδικασία, να ξεναγηθούν στους χώρους του Οινοποιείου και να κυνηγήσουν… τα χαμένο θησαυρό!!! (ηλικίες 7-11 ετών)

 14:00 Οι πιο μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν κατασκευές από ζυμαρικά με τη βοήθεια της Κατερίνας Τζελέπη!!

 14:00 Η διατροφολόγος – διαιτολόγος Έλλη Καλλή, θα είναι μαζί μας για να μας εξηγήσει τα οφέλη του κόκκινου κρασιού στη μεσογειακή διατροφή και άλλα μυστικά σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

Συνδυάζουμε τα κρασιά του Οινοποιείου μας με παραδοσιακές και υγιεινές συνταγές μεσογειακής κουζίνας.

Για όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις θα αναρτηθούν σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες στο site μας και στη σελίδα του Οινοποιείου.

Η είσοδος σε όλες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
info@karamitsoswinery.com
www.karamitsoswinery.com
Tel: 6974028772

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας

Ένα μεθυστικό διήμερο σας περιμένει το Σάββατο 31/08 & την Κυριακή  01/09.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικος Συνεταιρισμός Νεμέας (ΑΟΣ Νεμέας) ανοίγει τις πύλες του από τις 10:00 πμ έως και τις 17:00 μμ και σας υποδέχεται με το πιο ζεστό χαμόγελο.

Το κελάρι, το τμήμα εμφιάλωσης, το τμήμα παραγωγής και το εκθετήριο του οινοποιείου θα είναι ανοικτά το διήμερο για τους επισκέπτες του οινοποιείου.  Το προσωπικό θα βρισκεται στους χώρους για να σας ξεναγήσει & να σας μυήσει στην τέχνη του αγιωργιτικου!

Δυνατότητα γευσιγνωσίας όλων των ετικετών του οινοποιείου με τη συνοδεία εκλεκτών τοπικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.

Είσοδος ελεύθερη.

Δυνατότητα ξενάγησης και σε μεγάλα group κατόπιν επικοινωνίας 27460 22210.