άσε το email σου εδώ

Patras Wine Fair: Πάνω από 60 μικρά και μεγάλα οινοποιεία παρουσίασαν τις δημιουργίες τους

Patras Wine Fair: Πάνω από 60 μικρά και μεγάλα οινοποιεία παρουσίασαν τις δημιουργίες τους

600 επισκέπτες, χωρισμένοι σε 2 χρονικές ζώνες, είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να εξερευνήσουν οινικά όλη την χώρα με πάνω από 300 ετικέτες κρασιού.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στην Πάτρα, η έκθεση και δοκιμή οίνων Patras Wine Fair.

Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 60 μικρά και μεγάλα οινοποιεία, τόσο τοπικά όσο και από υπόλοιπη Ελλάδα. 600 επισκέπτες, χωρισμένοι σε 2 χρονικές ζώνες, είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να εξερευνήσουν οινικά όλη την χώρα με πάνω από 300 ετικέτες κρασιού.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιηθηκαν δράσεις γαστρονομίας, με τις θέσεις να έχουν εξαντληθεί εδώ και μέρες, με νεωτεριστικές προσεγγίσεις πιάτων με έμφαση στα τοπικά προϊόντα, Food & Wine pairing, Cooking classes – shows & seminars, από chef και sommelier. Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν:

11.00 – 12.00. Μαγειρεύοντας στραπατσάδα με αυγά ορτυκιού και χωριάτικά λουκάνικα από την ορεινή Αιγιάλεια, σεφ Φώτης Στεργίου.

13.00 – 14.00. The New Wine Stars, The Wine Connoisseurs. Η Ανδριάνα Φοή (Diploma Cand.) WSET HESTIA Certified, παρουσίασε ανερχόμενες ελληνικές ποικιλίες. Με ένα πλούτο ελληνικών ποικιλιών πάνω από 200 και με το ελληνικό κρασί διεθνώς να κερδίζει αναγνωρισιμότητα και θέση σε σπουδαίες wine-list ανά τον κόσμο, το κοινό εξερεύνησε τι υπάρχει πέρα από το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και όλες τις γνωστές μας ποικιλίες. Ταξιδεψε για να γνωρίσει μια Κυδωνίτσα – Οινοποιητική Μονεμβασιάς, το Σαββατιανό – Παλαιά Κλήματα Παπαγιαννάκου, του Αττικού αμπελώνα, την Λημνιώνα – Κτήμα Ζαφειράκη,της Θεσσαλίας, την Μαυροκουντούρα – Αβαντίς, τον Αυγουστιάτη – Ρίζα του Βουνού- Κτήμα Γράμψα του Ιονίου.

16.00 – 17.00. Παντρεύοντας το μοσχάρι με το Αγιωργίτικο, σεφ Δημήτρης Καρατζαφέρης, Wine Enthusiast Κώστας Ρήγας, Αγιωργίτικο, Νεμέα 2017 – Κτήμα Ράπτη.

17.30 – 18.30. Συνδυάζονας κρέατα ωρίμανσης με γραβιέρα και την τοπική ποικιλία Μαύρο Καλαβρυτινό, Σεφ Χάρης Αξιώτης, Παραγωγός Γραβιέρας Νίκος Παπαδόπουλος, Αγρόκτημα Παπαδόπουλος. Μαύρο Καλαβρυτινό – Οινοποιείο Τετράμυθος.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, σε επιλεγμένες ώρες, σπουδαστές του τμήματος γαστρονομίας του ΙΕΚ Δέλτα 360 Πάτρας, υπό την καθοδήγηση του σεφ Χάρη Αξιώτη πρόσφερε στο περίπτερό τους διάφορες γαστρονομικές λιχουδιές. Παράλληλα στο χώρο της έκθεσης η ζωγράφος Σοφία Πουλή παρουσίασε πίνακες ζωγραφικής. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις ιστορικές εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΠΑΤΡΩΝ – Πατραϊκή 1918. Την έκθεση επισκέφθηκαν στελέχη του επιμελητηρίου Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στελέχη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Ελλάδας.

Τα εισιτήρια ήταν μόνο ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://patraswinefair.gr/

Διοργάνωση: Patras Wine Club, www.patraswineclub.gr

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Χορηγοί της έκθεσης ήταν:

DUP – Design Under Pressure- Υπηρεσίες γραφιστικής, ΙΕΚ Δελτα 360, Cork Hellas – DIAM – Αφοι Κοκκαλίδη, Paperplain Studio, PhotoBoothink, The Wine Connoisseurs, Patras Discovery, Aqua Carpatica, Parking Σκαφών Πάτρας Μακρής, Ηχοθέαμα

Χορηγοί Εστίασης:

Υποβρύχιο Βανίλια, Εστιατόριο Tomo’s Open Kitchen Bar, Έντεκα PUB, Μεζεδοτεχνείον, 

Χορηγός δράσεων γαστρονομίας:

Miele Patras

Χορηγοί επικοινωνίας:

Wineeventsgreece.com, Patras Events, Oinologia.gr, My map and his backpack, The Crunchy Grape