άσε το email σου εδώ

Σημειωματάριο Οινογνωσίας

Σημειωματάριο Οινογνωσίας

Μετά από τις πρώτες μας οινογνωσίες, από συζητήσεις με sommelier αλλά και μελέτη για την τυπική δομή του κρασιού, τόσο με τα πρότυπα του International Organisation of Vine and Wine, αλλά και εμπειρικές δοκιμές, για να βοηθήσουμε τα μέλη μας αλλά και όσους συμμετείχαν στις οινογνωσίες, δημιουργήσαμε το σημειωματάριο οινογνωσίας.

Σκοπός της δημιουργίας αυτής είναι να βοηθήσουμε το κοινό να αντιληφθεί την δομή του κρασιού, για να μπορεί να την κατανοεί με απώτερο σκοπό να ανακαλύψει και πράγματα για το εαυτό του σε σχέση με το κρασί.

Για παράδειγμα, με αυτό το σημειωματάριο, κάποιος μπορεί να εντοπίσει τις βασικές έννοιες που περιγράφουν ένα κρασί, όπως η οξύτητα, και να αντιλαμβάνεται ποιες κατηγορίες κρασιών του αρέσουν.

Τον βοηθάνε να ανακαλύψει το “γευστικό του προφίλ”, και συνεπώς να αναζητά κρασιά που του αρέσουν αλλά και να εξερευνά νέες ετικέτες σύμφωνα με το γευστικό του προφίλ.

Επίσης με αυτό μπορεί να δημιουργεί ένα δομημένο αρχείο δοκιμών σε κρασιά που πολύ πιθανό να τα ξεχάσει μετά από αρκετό καιρό.

Έχουμε δημιουργήσει το σημειωματάριο οινογνωσίας περίπου 30 σελίδων, όπου μέσα περιγράφονται σύντομα σε δύο σελίδες οι περισσότερες έννοιες για την δομή του κρασιού, και τα βασικά βήματα οινογνωσίας, εκεί οι υπόλοιπες περίπου 28 σελίδες αποτελούν ημερολόγιο δοκιμών με τις έννοιες σε πολλαπλές επιλογές που μπορείτε να συμπληρώνεται καθώς δοκιμάζεται.

Ωστόσο σήμερα αποφασίσαμε να διαθέσουμε δωρεαν online αυτό το μονοσέλιδο για όλους,

ώστε να σας βοηθήσουμε στην διαδικασία δοκιμής κρασιών, με στόχο την δική σας καλύτερη απόλαυση, αφού κατανοώντας το καλύτερα, σημαίνει ότι θα ξέρετες να αναζητήσετε αποτελεσματικότερα ετικέτας που θα σας ικανοποιήσουν.

simomatarios oinognosias A4 print patras wine club

Εδώ μπορεί να το βρείτε σε pdf μονοσέλιδη Α4 έκδοση


Εδώ μπορείτε να το βρείτε σε pdf δισέλιδη Α4 έκδοση

Καλές οινικές εξερευνήσεις!