άσε το email σου εδώ

Επίσκεψη στο Κτήμα Δύο Ύψη

Επίσκεψη στο Κτήμα Δύο Ύψη

Χθες είχαμε την τύχη να επισκεφθούμε το κτήμα Δύο Ύψη στην Αμαλιάδα.

Η εικόνα αυτή θα μπορούσε να είναι και από την Τοσκάνη.

Όμως προέρχεται από τον τόπο μας και την εξοχή της Αμαλιάδας.

Κάτι που δείχνει ότι έχουμε την βάση για τον οινοτουριστικό προορισμό, αλλά δεν αξιοποιούμε σωστά μια οργανωμένη κίνηση προβολής και επικοινωνίας.

Λίγο πριν ανοίξει η εστίαση μετά την πανδημία, ο υπεύθυνος πωλήσεων από το κτήμα Γεροβασιλείου και Κτήμα Βιβλία Χώρα, Σωκράτης Βρακάς, βρέθηκε στην περιοχή μας και μέσω του Παναγιώτη Σοϊλεμεζήδη, μας κάλεσε σε μια έκτακτη επίσκεψη στο κτήμα Δυο Ύψη.

Το κτήμα αυτό αποτελεί το πρώην κτήμα Κόκκαλη που φημίζεται για ένα από τα καλύτερα Cabernet της Ελλάδας, που αν και δεν είναι πολύ γνωστό στην χώρα μας, στην Γερμανία αποτελούσε ένα από τα κτήματα με τις πιο φημισμένες ετικέτες.

Πλέον έχει περάσει στον όμιλο του Κτήματος Γεροβασιλείου μαζί με τα Κτήμα Βιβλία Χώρα και Μικρά Θύρα, και όλα μαζί συμπληρώνουν το four teroir από όλη την Ελλάδα, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Στο κτήμα Δύο Ύψη συναντήσαμε τον επιβλέποντα του αμπελώνα και οινολόγο Αλέξανδρο Σταγκουράκη, ο οποίος μας ξενάγησε στον παλιό και νέο αμπελοτόπι. Δείχνοντάς μας όλη την σκληρή και συνεχόμενη δουλειά που γίνεται στο αμπέλι για να φτάσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .

· Συγκεκριμένος προσανατολισμός της αράδας.

· συγκεκριμένος τρόπος αραιώματος των φύλλων σε σχέση με την θέση του ήλιου για να γίνεται ο καλύτερος εναερισμός και φωτισμός του κλήματος.

· Χειρονακτική αραίωση φυλλωμάτων του κάθε κλήματος.

· Επιλογή συγκεκριμένης κληματόβεργας σε κάθε υποκείμενο.

· Αφαίρεση καρπών για βελτίωση ωρίμανσης.

· Η τοποθέτηση στην πλαγιά του λόφου με θέα τον Ιόνιο και την Κεφαλονιά, όπου το αεράκι δεν σταματά ποτέ, φροντίζοντας να δροσίζει πάντα το αμπελάκι.

· Ξεβοτάνισμα χειροκίνητο.

· Βιολογική καλλιέργεια.

Ενώ έγινε και αναφορά στον διπλό τρύγο όπου επιλέγονται χειροκίνητα συγκεκριμένες ρόγες από κάθε τσαμπί, συλλέγονται μια μια με το χέρι χωρίς να κοπεί το τσαμπί και στον δεύτερο τρύγο συλλέγονται και οι υπόλοιπες.

Αναμένουμε λοιπόν τις νέες σοδειές μετά την οινοποίηση για να τις δοκιμάσουμε. Προς το παρόν κυκλοφορούν 3 ετικέτες με την επωνυμία Δύο Ύψη.

Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση του Σωκράτη Βρακά και την ξενάγηση από τον Αλέξανδρο Σταγκουράκη.